Naan
55 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceJogurt bílý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
135 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažného mléka, necháme pět minut rozpouštět, potom zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a máslo.
- 2Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Pokud je příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.
- 3Těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy, vyválíme z nich placky o průměru zhruba 15 centimetrů. Ty následně vytáhneme do oválného tvaru. V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu, na gril vložíme plech a placky opékáme vždy 4 až pět minut z každé strany. Placky následně zakryjeme, aby neosychaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 2. 2017
Naan
Hotové chleby naan jsem po smažení potřela máslem a posypala bylinkami a solí. Mňam! Snědli jsme je jen tak, ještě teplé.