Naan

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
135 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažného mléka, necháme pět minut rozpouštět, potom zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a máslo.
  • 2
    Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Pokud je příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy, vyválíme z nich placky o průměru zhruba 15 centimetrů. Ty následně vytáhneme do oválného tvaru. V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu, na gril vložíme plech a placky opékáme vždy 4 až pět minut z každé strany. Placky následně zakryjeme, aby neosychaly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 2. 2017
Naan
Hotové chleby naan jsem po smažení potřela máslem a posypala bylinkami a solí. Mňam! Snědli jsme je jen tak, ještě teplé.