Naan - indický chléb
29 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaSůl
- 170gramůJogurt bílý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chlebové placky budeme péci pod grilem na 200 °C, připravíme si čtverce alobalu (asi 30x30 cm).
- 2V míse promícháme prosátou mouku (250 g) se solí a sodou a přimícháme jogurt. Vypracujeme těsto, dost se lepí. Překlopíme ho na pomoučený vál a zpracováváme, dokud není těsto hladké a nepřestane se lepit.
- 3Z těsta utvoříme 4 bochánky, které rozválíme na placku, položíme na alobal a pečeme pod grilem asi 2 minuty, až se začnou na těstě dělat bubliny (asi jako u bramborových placek), poté obrátíme a pečeme další asi 1,5 minuty.
- 4Chléb ihned zabalíme do utěrky, abychom ho zachovali teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.