Naan - indický chléb

29 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chlebové placky budeme péci pod grilem na 200 °C, připravíme si čtverce alobalu (asi 30x30 cm).
  • 2
    V míse promícháme prosátou mouku (250 g) se solí a sodou a přimícháme jogurt. Vypracujeme těsto, dost se lepí. Překlopíme ho na pomoučený vál a zpracováváme, dokud není těsto hladké a nepřestane se lepit.
  • 3
    Z těsta utvoříme 4 bochánky, které rozválíme na placku, položíme na alobal a pečeme pod grilem asi 2 minuty, až se začnou na těstě dělat bubliny (asi jako u bramborových placek), poté obrátíme a pečeme další asi 1,5 minuty.
  • 4
    Chléb ihned zabalíme do utěrky, abychom ho zachovali teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.