Nadívaná holoubata
60 min.
Ingredience
- 2kusyHoloubata
- 80gramůMáslo čerstvé
- 6gramůSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- Na nádivku
- 20gramůSlanina vepřová
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůChléb toastový
- 1decilitrMléko polotučné
- 1decilitrVoda pitná
- 3gramyMuškátový oříšek
- 6gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse namočíme do mléka toastový chléb nakrájený na kostičky. Přidáme 2 vejce nasekaná natvrdo a petrželku. Okořeníme, přimícháme 2 syrová vejce a nakrájenou slaninu, dobře promícháme a necháme chvíli uležet.
- 2Mezitím očistíme holoubata, posolíme zvenčí i zevnitř, naplníme hotovou nádivkou a zašijeme. Rozložíme na pekáč vymazaný máslem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, až je maso měkké, potom holoubata vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a zaprášíme moukou. Zamícháme a necháme prohřátím vytvořit šťávu, kterou se budou holoubata rozpůlená na jednotlivé porce přelévat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.