Nadívaná holoubata

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse namočíme do mléka toastový chléb nakrájený na kostičky. Přidáme 2 vejce nasekaná natvrdo a petrželku. Okořeníme, přimícháme 2 syrová vejce a nakrájenou slaninu, dobře promícháme a necháme chvíli uležet.
  • 2
    Mezitím očistíme holoubata, posolíme zvenčí i zevnitř, naplníme hotovou nádivkou a zašijeme. Rozložíme na pekáč vymazaný máslem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, až je maso měkké, potom holoubata vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a zaprášíme moukou. Zamícháme a necháme prohřátím vytvořit šťávu, kterou se budou holoubata rozpůlená na jednotlivé porce přelévat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.