Nadívané indické okry
25 min.
Ingredience
- 1lžíceKoriandr mletý
- 1lžičkaMango
- 1lžíceChilli koření mleté
- 2kusyCibule
- 5kusůChilli paprička zelená
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 100mililitrůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůJogurt bílý
- 0,5kilogramOkra - Ibišek jedlý
- 0,5lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Okry opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout. Okry zbavíme vršků a každý kus rozřízneme do tří čtvrtin jejich délky. V míse smícháme koriandr, chilli, garam masalu, hořčici, mleté mango, jogurt a mouku. Vše dochutíme špetkou soli a touto směsí naplníme okry.
- 2Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Stejně nakrájíme koriandr a zelené chilli. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a zelené chilli. Ochutíme solí a poprášíme mletou kurkumou.
- 3Plněné okry vložíme do pánve a vše několik minut necháme smažit. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit, dokud nezměknou. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a zatepla podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.