Nadívané indické okry

25 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okry opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout. Okry zbavíme vršků a každý kus rozřízneme do tří čtvrtin jejich délky. V míse smícháme koriandr, chilli, garam masalu, hořčici, mleté mango, jogurt a mouku. Vše dochutíme špetkou soli a touto směsí naplníme okry.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Stejně nakrájíme koriandr a zelené chilli. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a zelené chilli. Ochutíme solí a poprášíme mletou kurkumou.
  • 3
    Plněné okry vložíme do pánve a vše několik minut necháme smažit. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit, dokud nezměknou. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a zatepla podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.