Nadívané lívance

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
44 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozmícháme mléko se žloutky a celým vejcem. Přisypeme cukr, vmícháme 50g rozpuštěného vlahého másla, sůl a kvásek vzešlý ze 30 g droždí a trochy vlažného mléka. Přisypeme tolik mouky, aby vzniklo řidší lívancové těsto (množství mouky upravíme podle potřeby).
  • 2
    Těsto necháme na teplém místě vykynout.
  • 3
    Do olejem vymazaného rozehřátého lívanečníku lžící vlijeme vždy trochu těsta, na které položíme lžičku marmelády. Těsto dolijeme a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova.
  • 4
    Horké lívance ještě lehce potřeme zbylým máslem a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.