Nadívané lívance
30 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1litrMléko polotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 120gramůMouka polohrubá
- 100gramůMarmeláda borůvková
- 1kusCukr skořicový
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
44 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme mléko se žloutky a celým vejcem. Přisypeme cukr, vmícháme 50g rozpuštěného vlahého másla, sůl a kvásek vzešlý ze 30 g droždí a trochy vlažného mléka. Přisypeme tolik mouky, aby vzniklo řidší lívancové těsto (množství mouky upravíme podle potřeby).
- 2Těsto necháme na teplém místě vykynout.
- 3Do olejem vymazaného rozehřátého lívanečníku lžící vlijeme vždy trochu těsta, na které položíme lžičku marmelády. Těsto dolijeme a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova.
- 4Horké lívance ještě lehce potřeme zbylým máslem a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.