Nadívané žemlové koblížky
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 500gramůKuřecí maso vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůVepřové maso pečené
- 4kusyŽemle tuková
- 1decilitrMléko polotučné
- 1litrHovězí vývar základní
- 1šálekStrouhanka
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
39 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
773 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Obereme maso z kostí asi z půlky uvařeného kuřete. Kosti dáme znovu vařit do hovězího vývaru.
- 2Nakrájíme na kostičky slaninu, dáme do nádoby a přidáme obrané maso z kuřete. Dále vložíme kousek telecí nebo vepřové pečeně, cibulku, kousek másla a podlijeme vývarem. Necháme chvíli podusit.
- 3Pak umeleme vše na masovém mlýnku.
- 4Housky nakrájíme na tenké plátky a formičkou z nich tvoříme kolečka.
- 5Jedno vždy smočíme v mléce, natřeme směsí masa a druhým kolečkem přiklopíme. Takto opět smočíme v rozšlehaném vejci, obalíme v housce a smažíme v převařeném másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.