Nadívaný vařený snapper v páře
30 min.
Ingredience
- 1,4kilogramySnapper
- 175gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžíceZázvor mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžičkyOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaOlej sezamový
- 0,5lžičkaBadyán
- 1kusPomeranče
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou zevnitř i zvenčí a usušíme.
- 2Špenát blanšírujeme 40 vteřin, poté opláchneme ve studené vodě, necháme okapat, z listů vymačkáme co nejvíce vody. Vložíme ho do ohnivzdorného talíře a rybu na něj položíme.
- 3V misce smícháme vařenou rýži, nasekané jarní cibulky, zázvor, sezamový olej, pomeranč nasekaný na dílky, badyán a sójovou omáčku. Břišní dutinu naplníme touto nádivkou a pořádně ji upěchujeme.
- 4Talíř s rybou umístíme do pařáku, zakryjeme ho a 10 minut vaříme v páře.
- 5Rybu podáváme ozdobenou plátky pomeranče a pokrájené jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.