Nádivka z jedlých kaštanů
85 min.
Ingredience
- 1kilogramKaštany jedlé
- 2litryVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSlanina vepřová
- 500gramůVeka
- 5kusůVejce slepičí
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyMuškátový květ
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1362 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
53 g
Sacharidy
191 g
Vláknina
83 mg
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Kaštany vaříme zhruba hodinu. Když zchladnou, oloupeme je, polovinu nakrájíme na nudličky a polovinu umeleme na masovém strojku.
- 2Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem, přilijeme vyškvařenou slaninu a necháme odstát. V mezičase našleháme změklé máslo se žloutky, zamícháme do namočené veky, ochutíme pepřem, muškátovým květem, osolíme a přimícháme kaštany. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.