Nádivka z rýže s pancettou
35 min.
Ingredience
- 375gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 125gramůArašídy
- 125gramůRozinky tmavé
- 125gramůPetržel - nať
- 1špetkaCitronová kůra
- 8plátkůPancetta
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na středním ohni ve větší pánvi rozpálíme olivový olej a 1 - 2 minuty restujeme plátky nahrubo nakrájené pancetty do křupava, vyjmeme a odložíme.
- 2Ve vroucí vodě vaříme do měkka rýži (přibližně 12 minut), slijeme vodu a rýži odložíme.
- 3Na pánvi následně 2 - 3 minuty restujeme máslo s rozpůleným, nadrobno nakrájeným pórkem, přidáme mletý kmín a koriandr.
- 4Do pánve vložíme uvařenou rýži, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, orestovanou pancettu, pražené arašídy, omyté rozinky a jemně nasekanou čerstvou petrželovou nať, promícháme a prohřejeme.
- 5Nádivkou naplníme krůtu, při servírování podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.