Nádivka z rýže s pancettou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na středním ohni ve větší pánvi rozpálíme olivový olej a 1 - 2 minuty restujeme plátky nahrubo nakrájené pancetty do křupava, vyjmeme a odložíme.
  • 2
    Ve vroucí vodě vaříme do měkka rýži (přibližně 12 minut), slijeme vodu a rýži odložíme.
  • 3
    Na pánvi následně 2 - 3 minuty restujeme máslo s rozpůleným, nadrobno nakrájeným pórkem, přidáme mletý kmín a koriandr.
  • 4
    Do pánve vložíme uvařenou rýži, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, orestovanou pancettu, pražené arašídy, omyté rozinky a jemně nasekanou čerstvou petrželovou nať, promícháme a prohřejeme.
  • 5
    Nádivkou naplníme krůtu, při servírování podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.