Nadýchané lívance se skořicí a medem
25 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMouka pohanková
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůJogurt bílý
- 10lžičekMed včelí
- 100gramůMaliny
- 100gramůBorůvky
- 100gramůJahody zahradní
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Smícháme hladkou a pohankovou mouku s kypřícím práškem do pečiva, skořicí, cukrem a špetkou soli. V mléce rozšleháme vejce a přiléváme do moučné směsi. Takto připravené těsto nemá být příliš husté.
- 2Z připraveného těsta smažíme lívance, k jejich smažení je nejlépe použít lívanečník tence potřený slunečnicovým olejem. Pokud jej nemáme, můžeme použít obyčejnou pánev. Vzhledem ke konzistenci těsta, které se neroztéká, zůstanou lívance silné. Podáváme horké s medem, čerstvým ovocem a bílým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.