Nadýchané lívance se skořicí a medem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme hladkou a pohankovou mouku s kypřícím práškem do pečiva, skořicí, cukrem a špetkou soli. V mléce rozšleháme vejce a přiléváme do moučné směsi. Takto připravené těsto nemá být příliš husté.
  • 2
    Z připraveného těsta smažíme lívance, k jejich smažení je nejlépe použít lívanečník tence potřený slunečnicovým olejem. Pokud jej nemáme, můžeme použít obyčejnou pánev. Vzhledem ke konzistenci těsta, které se neroztéká, zůstanou lívance silné. Podáváme horké s medem, čerstvým ovocem a bílým jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.