Nadýchaný vanilkový krém

60 min.

Ingredience

    • 50gramůMáslo
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 70gramůCukr moučka
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1kusVanilkový lusk
    • 5kusůVejce slepičí
    • 1kusVanilkový cukr
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko s vanilkou necháme projít varem, vanilku vyjmeme a pak do mléka vmícháme máslo, utřené s moukou. Přidáme 1 neušlehaný bílek a důkladně promícháme.
  • 2
    Po částečném vychladnutí zašleháme po jednom žloutky a dál šleháme do hladkého krému. Z bílků našleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a po částech lehce vmícháme do krému.
  • 3
    Směs rozložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané mísy, tu vložíme do vyhřáté trouby a krém pečeme 40 minut. Po vyjmutí vyklopíme, rozdělíme na talířky a posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.