Nadýchaný vanilkový krém
60 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůCukr moučka
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusVanilkový cukr
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mléko s vanilkou necháme projít varem, vanilku vyjmeme a pak do mléka vmícháme máslo, utřené s moukou. Přidáme 1 neušlehaný bílek a důkladně promícháme.
- 2Po částečném vychladnutí zašleháme po jednom žloutky a dál šleháme do hladkého krému. Z bílků našleháme tuhý sníh, vmícháme do něj cukr a po částech lehce vmícháme do krému.
- 3Směs rozložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané mísy, tu vložíme do vyhřáté trouby a krém pečeme 40 minut. Po vyjmutí vyklopíme, rozdělíme na talířky a posypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.