Naháč z Vysočiny
85 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 750gramůVepřová kýta
- 375gramůVepřová plec
- 200gramůTuk
- 30gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
96 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Naklepeme je a maso osolíme.
- 2Vepřovou plec opláchneme a na hrubo semeleme spolu s kmínem, osolíme, přidáme mletou papriku a vše promícháme se smetanou.
- 3Nádivku rozdělíme na 20 stejných částí a na plátky dáme dvě dávky náplně - na širší okraje. Každý okraj i s nádivkou stočíme dovnitř proti sobě.
- 4Připravené naháče vložíme do pekáče vymazaného tukem. Jednotlivé porce musí být natlačeny na sebe. Zapečeme v troubě, podlijeme teplým vývarem a za občasného přelévání vlastní šťávou dopečeme.
- 5Při podávání naháče podléváme vlastní šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.