Naháč z Vysočiny

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
96 mg
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Naklepeme je a maso osolíme.
  • 2
    Vepřovou plec opláchneme a na hrubo semeleme spolu s kmínem, osolíme, přidáme mletou papriku a vše promícháme se smetanou.
  • 3
    Nádivku rozdělíme na 20 stejných částí a na plátky dáme dvě dávky náplně - na širší okraje. Každý okraj i s nádivkou stočíme dovnitř proti sobě.
  • 4
    Připravené naháče vložíme do pekáče vymazaného tukem. Jednotlivé porce musí být natlačeny na sebe. Zapečeme v troubě, podlijeme teplým vývarem a za občasného přelévání vlastní šťávou dopečeme.
  • 5
    Při podávání naháče podléváme vlastní šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.