Nakládáná červená řepa

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
67 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu umyjeme, v hrnci s osolenou vodou vaříme přibližně 30 minut, podle velikostí řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, na středně velkém struhadle nastrouháme do mísy, přidáme kmín, ocet, pepř, cukr, řepu dobře promícháme a naplníme skleničky. Ty zavíčkujeme, naskládáme do hrnce s vařící vodou a povaříme asi 10 minut. Po uvaření vybereme skleníčky z vody, naskládáme je na utěrku otočené víčkem dolů, necháme vychladnout.
  • 2
    Nakládanou řepu uskladňujeme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.