Nakládáná červená řepa
60 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1kilogramČervená řepa
- 20gramůKmín celý
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 30gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
67 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu umyjeme, v hrnci s osolenou vodou vaříme přibližně 30 minut, podle velikostí řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, na středně velkém struhadle nastrouháme do mísy, přidáme kmín, ocet, pepř, cukr, řepu dobře promícháme a naplníme skleničky. Ty zavíčkujeme, naskládáme do hrnce s vařící vodou a povaříme asi 10 minut. Po uvaření vybereme skleníčky z vody, naskládáme je na utěrku otočené víčkem dolů, necháme vychladnout.
- 2Nakládanou řepu uskladňujeme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.