Nakládaná zelenina vcelku
60 min.
Ingredience
- 120gramůFeferony
- 500gramůCibule
- 500gramůOkurky
- 500gramůRajčata
- 500gramůKukuřice
- 750mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůOcet vinný
- 200gramůSůl
- 70gramůCukr krupice
- 5gramůBobkový list
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Feferonky omyjeme, malé cibulky oloupeme, menší okurky očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, mladou kukuřici očistíme a omyjeme. Do každé zavařovací sklenice dáme na dno jeden bobkový list, naplníme sklenice zeleninou tak, aby v každé byl od každého druhu zeleniny aspoň jeden kousek. V převařené vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet a zalijeme zeleninu ve sklenicích. Sklenice uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce a zavařujeme 20 minut. Sklenice vyndáme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uchováváme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.