Nakládané černé olivy

20 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
97 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
15 g
Draslík
40 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čisté, čerstvé černé olivy vsypeme do kulatého koše s uchy a dobře je prosolíme. Koš přikryjeme potravinářskou fólií a zatížíme. Zavěsíme nad nádobu, do které bude šťáva z oliv odkapávat. Během sušení olivy občas přeházíme, provzdušní se tím. Celý proces sušení trvá asi 1 měsíc. Po ukončení sušení olivy přesypeme do síta a protřepeme. Naplníme je do čistých sklenic asi do 3/4. Obsah dolijeme olivovým olejem, uzavřeme a před použitím necháme 10-15 dní odležet. Nakládané olivy můžeme uchovat 10-12 měsíců.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.