Nakládané cukety s květákem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, omyjeme a po okapání rozebereme na růžičky. Cukety omyjeme, necháme okapat, odkrojíme špičky a plody nakrájíme na stejně velké kousky.
  • 2
    Vodu svaříme s octem, solí, pepřem, cukrem a koriandrem. Do nálevu vložíme květák a blanšírujeme asi 4 minuty. Potom přidáme cukety a blanšírujeme ještě 1 minutu.
  • 3
    Zeleninu vyjmeme a naplníme do čistých sklenic. Nálev necháme ještě jednou přejít varem a nalijeme na zeleninu. Sklenice dobře uzavřeme.
  • 4
    Podáváme nejdříve za 1 týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.