Nakládané cukety s květákem
30 min.
Ingredience
- 300gramůCuketa
- 500mililitrůOcet vinný
- 3lžíceCukr krupice
- 4kusyKoriandr celý
- 1lžičkaSůl
- 650gramůKvěták
- 0,5lžičkaPepř bílý celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, omyjeme a po okapání rozebereme na růžičky. Cukety omyjeme, necháme okapat, odkrojíme špičky a plody nakrájíme na stejně velké kousky.
- 2Vodu svaříme s octem, solí, pepřem, cukrem a koriandrem. Do nálevu vložíme květák a blanšírujeme asi 4 minuty. Potom přidáme cukety a blanšírujeme ještě 1 minutu.
- 3Zeleninu vyjmeme a naplníme do čistých sklenic. Nálev necháme ještě jednou přejít varem a nalijeme na zeleninu. Sklenice dobře uzavřeme.
- 4Podáváme nejdříve za 1 týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.