Nakládané fazolové lusky

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 30gramůSůl
    • 500gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
26 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na menší, šikmé kousky. Vhodíme do poloviny dávky vody, kterou jsme přivedli k varu a cca 5 minut povaříme a vyjmeme.
  • 2
    Rozdělíme do sklenic a po vychladnutí zalijeme zbylou vodou smíchanou se solí. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Vychladlé sklenice vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.