Nakládáné hlávkové zelí
30 min.
Ingredience
- 3kilogramyZelí hlávkové bílé
- 200gramůMrkev kořen
- 50gramůKřen
- 5kusůCibule
- 350gramůCukr krupice
- 3decilitryOcet kvasný lihový
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 40gramůDeko
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a nakrouháme ho na tenké proužky. Mrkev škrabkou spolu s křenem oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké pásky.
- 2Všechnu zeleninu dáme do velké kuchyňské nádoby, posypeme 1 sáčkem Deka, cukrem, přilijeme ocet, olej a rukama vše důkladně promícháme. Zeleninou naplníme připravené skleničky, které ihned zavíčkujeme. Uložíme na chladné místo a necháme 2-3 týdny rozležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.