Nakládáné hlávkové zelí

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hlávkového zelí odstraníme poškozené listy a nakrouháme ho na tenké proužky. Mrkev škrabkou spolu s křenem oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké pásky.
  • 2
    Všechnu zeleninu dáme do velké kuchyňské nádoby, posypeme 1 sáčkem Deka, cukrem, přilijeme ocet, olej a rukama vše důkladně promícháme. Zeleninou naplníme připravené skleničky, které ihned zavíčkujeme. Uložíme na chladné místo a necháme 2-3 týdny rozležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.