Nakládané kaštany

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
76 g
Cukr
46 g
Vápník
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z předepsaného množství surovin připravíme dvě 300 g sklenice naložených kaštanů.
  • 2
    Kaštany podélně nařízneme, vložíme je do cedníku nad hrncem s vroucí vodou, pára usnadní jejich oloupání. Kaštany oloupeme a zabalíme do kousků procezovacího pláténka a zavážeme nití. Zabalené kaštany vložíme do vody a zvolna vaříme, dokud nezměknou natolik, že je budeme moci propíchnout párátkem. Když jsou kaštany uvařené a ještě horké, odstraníme z nich slupku.
  • 3
    Mezitím připravíme v hrnci nálev z vody, kukuřičného sirupu, cukru a tobolky vanilky, podélně rozříznuté a bez semínek. Nálev vaříme 5 minut.
  • 4
    Kaštany položíme na malý podstavec se sítí, který vložíme do nádoby, zalijeme horkým nálevem a necháme na teplém místě. Až druhý den podstavec s kaštany vyndáme, nálev 3 minuty převaříme a znovu nalijeme na kaštany. Celý tento postup musíme opakovat sedm až osm dnů, v případě potřeby přiděláme nálev. Vložíme kaštany do čístých a suchých sklenic, nálev uvedeme do varu a nalijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.