Nakládané kaštany
80 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 700gramůCukr krupice
- 200gramůKukuřičný sirup
- 1kusVanilkový lusk
- 1kilogramKaštany jedlé
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
76 g
Cukr
46 g
Vápník
15 mg
Postup přípravy
- 1Z předepsaného množství surovin připravíme dvě 300 g sklenice naložených kaštanů.
- 2Kaštany podélně nařízneme, vložíme je do cedníku nad hrncem s vroucí vodou, pára usnadní jejich oloupání. Kaštany oloupeme a zabalíme do kousků procezovacího pláténka a zavážeme nití. Zabalené kaštany vložíme do vody a zvolna vaříme, dokud nezměknou natolik, že je budeme moci propíchnout párátkem. Když jsou kaštany uvařené a ještě horké, odstraníme z nich slupku.
- 3Mezitím připravíme v hrnci nálev z vody, kukuřičného sirupu, cukru a tobolky vanilky, podélně rozříznuté a bez semínek. Nálev vaříme 5 minut.
- 4Kaštany položíme na malý podstavec se sítí, který vložíme do nádoby, zalijeme horkým nálevem a necháme na teplém místě. Až druhý den podstavec s kaštany vyndáme, nálev 3 minuty převaříme a znovu nalijeme na kaštany. Celý tento postup musíme opakovat sedm až osm dnů, v případě potřeby přiděláme nálev. Vložíme kaštany do čístých a suchých sklenic, nálev uvedeme do varu a nalijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.