Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot

30 min.

Ingredience

    • 500gramůChobotnice
    • 65mililitrůAnčovičky konzervované
    • 21gramůPaprika mletá sladká
    • 30gramůPaprika zelená
    • 10gramůPaprika červená
    • 40gramůČesnek
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
34 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
471 mg
Cukr
403 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těla chobotnic rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti a chapadla, maso nakrájíme na dlouhé tenké proužky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Proužky masa ve sklenici zalijeme solanou šťávou z ančoviček a necháme 6 hodin louhovat na chladném místě. Papriky očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na delší úhlopříčné kroužky, nebo nudličky. Česnek oloupeme, stroužky nasekáme nadrobno. Naložené maso chobotnic důkladně promícháme s mletou paprikou, přidáme kroužky paprik, nasekaný česnek a necháme 3 - 4 dny fermentovat. Tento pokrm podáváme studený, jako přílohu k různým druhům pokrmů z masa a zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 16. 3. 2016
Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot
chobotnice zbavím chapadel, omyju vlažné vodě naskládám do misky zasypu práškem na pečení, zaliju třetinkou tmavého piva a nechám v lednici odležet 1/12- 2 hod, pote z misky vyjmu tuby chobotnic a chapadel opláchnu osuším, namočím do vajíčka a hladké mouky a na oleji ve fritaku vysmažím asi tak jednu minutu a nebo až mouka zacne hnědnout , vyndám nechám odkapat osolím a podávám s zaziki a hranolky