Nakládané okurky

11 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve okurky očistíme, poté je necháme zhruba 3 hodiny ve vodě.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu, cukr, ocet a deko.
  • 3
    Okurky naskládáme do velké zavařovací sklenice, vrchovatě zalijeme připraveným lákem a důkladně zavíčkujeme.
  • 4
    Vložíme do chladničky a za 8 dní konzumujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Nakládané okurky
Nakládané okurky bývají velice dobrým pomocníkem při chystání pomazánek, salátů, chlebíčků, oček a spousty dalšího a samozřejmě plní úlohu pochutiny, která se dá jíst „je tak“. Při zavařování doporučuji spíš šroubovací víčka, protože první várka mi moc nechytla a ještě se mi rozvařila. Lepší víčka mi pomohla k dobrým okurkům.