Nakládané okurky
11 min.
Ingredience
- 0,5litrOcet kvasný lihový
- 1kusDeko
- 1,5litryVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 3kilogramyOkurky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Nejprve okurky očistíme, poté je necháme zhruba 3 hodiny ve vodě.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu, cukr, ocet a deko.
- 3Okurky naskládáme do velké zavařovací sklenice, vrchovatě zalijeme připraveným lákem a důkladně zavíčkujeme.
- 4Vložíme do chladničky a za 8 dní konzumujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Nakládané okurky
Nakládané okurky bývají velice dobrým pomocníkem při chystání pomazánek, salátů, chlebíčků, oček a spousty dalšího a samozřejmě plní úlohu pochutiny, která se dá jíst „je tak“. Při zavařování doporučuji spíš šroubovací víčka, protože první várka mi moc nechytla a ještě se mi rozvařila. Lepší víčka mi pomohla k dobrým okurkům.