Nákyp letní
20 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 175gramůCukr moučkový
- 3decilitryVoda pitná
- 225gramůJahody zahradní
- 500gramůMaliny
- 175gramůRybíz červený
- 175gramůOstružiny
- 6plátkůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
11 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Šest forem o objemu 1,5dl vytřeme máslem. Formy vyložíme plátky chlebů bez kůrky.
- 2Cukr s vodou dáme do pánve a necháme rozpustit, poté uvedeme do varu a 2 minuty vaříme.
- 3Stranou ponecháme 6 jahod na ozdobení. Do vzniklého sirupu přidáme polovinu malin, červený rybíz, ostružiny a větší jahody rozkrojíme napůl a vaříme do měkka, aby neztratily svůj tvar.
- 4Do forem přendáme ovoce a trochu šťávy, přikryjeme dalšími plátky chleba. Okraje forem zalijeme menším množstvím šťávy, aby se chléb namočil. Přiklopíme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc ztuhnout.
- 5Zbylé maliny rozmixujeme v mixéru, přidáme ovocnou šťávu k vytvoření řidší konzistence.
- 6Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou.
- 7Ozdobíme uloženými jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.