Nákyp letní

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
11 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šest forem o objemu 1,5dl vytřeme máslem. Formy vyložíme plátky chlebů bez kůrky.
  • 2
    Cukr s vodou dáme do pánve a necháme rozpustit, poté uvedeme do varu a 2 minuty vaříme.
  • 3
    Stranou ponecháme 6 jahod na ozdobení. Do vzniklého sirupu přidáme polovinu malin, červený rybíz, ostružiny a větší jahody rozkrojíme napůl a vaříme do měkka, aby neztratily svůj tvar.
  • 4
    Do forem přendáme ovoce a trochu šťávy, přikryjeme dalšími plátky chleba. Okraje forem zalijeme menším množstvím šťávy, aby se chléb namočil. Přiklopíme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc ztuhnout.
  • 5
    Zbylé maliny rozmixujeme v mixéru, přidáme ovocnou šťávu k vytvoření řidší konzistence.
  • 6
    Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou.
  • 7
    Ozdobíme uloženými jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.