Nákyp s hroznovým vínem
25 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůHroznové víno
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 140gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
900 mg
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Hrozny omyjeme, bobule rozpůlíme, případně odstraníme jadérka a dáme do vymaštěných misek.
- 2Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Šampaňské, žloutky a cukr vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny, sundáme ze sporáku a mícháme, dokud směs nevychladne. Smetanu ušleháme do tuha, přimícháme do vaječného krému a krém rovnoměrně rozdělíme na hroznové bobule.
- 3Nákyp zapékáme v předehřáté troubě 10 minut. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme posypaný práškovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.