Nákyp se sněhem
70 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 600mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 170gramůCukr krupice
- 15gramůPomeranče
- 90gramůStrouhanka
- 3lžíceDžem jahodový
- Sníh
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 170gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
420 mg
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme mléko až k varu. Vložíme máslo, cukr, strouhanou pomerančovou kůru a mírně zahřejeme, až se máslo a cukr rozpustí.
- 2Vymažeme zapékací mísu. Za stálého míchání přidáváme ke žloutkům mléčnou směs.
- 3Přidáme strouhanku a nalijeme do zapékací mísy. Necháme stát 15 minut.
- 4Nákyp pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli stát.
- 5Ohřejeme džem a potřeme jím povrch upečeného nákypu.
- 6Sníh: ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj při nejvyšší rychlosti šlehače cukr. Sníh natřeme na nákyp až k okrajům a vytáhneme na něm ozdobné špičky.
- 7Nákyp vložíme do trouby a zapékáme ještě 10-15 minut, až sníh na povrchu zezlátne. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.