Nákyp se sněhem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
420 mg
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci ohřejeme mléko až k varu. Vložíme máslo, cukr, strouhanou pomerančovou kůru a mírně zahřejeme, až se máslo a cukr rozpustí.
  • 2
    Vymažeme zapékací mísu. Za stálého míchání přidáváme ke žloutkům mléčnou směs.
  • 3
    Přidáme strouhanku a nalijeme do zapékací mísy. Necháme stát 15 minut.
  • 4
    Nákyp pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli stát.
  • 5
    Ohřejeme džem a potřeme jím povrch upečeného nákypu.
  • 6
    Sníh: ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj při nejvyšší rychlosti šlehače cukr. Sníh natřeme na nákyp až k okrajům a vytáhneme na něm ozdobné špičky.
  • 7
    Nákyp vložíme do trouby a zapékáme ještě 10-15 minut, až sníh na povrchu zezlátne. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.