Nákyp z kuřete

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
975 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
55 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme vařené maso, tvrdý sýr nastrouháme.
  • 2
    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme v hrnci světlou jíšku, do které za stálého míchání přidáváme mléko, rozmícháme a povaříme. Bešamelovou omáčku necháme zchladnout.
  • 4
    Po zchladnutí přidáme strouhaný sýr, sůl, žloutky a kuřecí maso. Vmícháme nakonec tuhý sníh z bílků.
  • 5
    Do vymazané zapékací mísy vložíme směs a 30 minut pečeme dorůžova.
  • 6
    Podáváme se zeleninovým salátem, jak za tepla, tak studena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.