Nákyp z kuřete
50 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
975 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
55 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme vařené maso, tvrdý sýr nastrouháme.
- 2Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.
- 3Z másla a mouky připravíme v hrnci světlou jíšku, do které za stálého míchání přidáváme mléko, rozmícháme a povaříme. Bešamelovou omáčku necháme zchladnout.
- 4Po zchladnutí přidáme strouhaný sýr, sůl, žloutky a kuřecí maso. Vmícháme nakonec tuhý sníh z bílků.
- 5Do vymazané zapékací mísy vložíme směs a 30 minut pečeme dorůžova.
- 6Podáváme se zeleninovým salátem, jak za tepla, tak studena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.