Nákyp z mléčné rýže s broskvemi
65 min.
Ingredience
- 200gramůRýže mléčná natural
- 200gramůMáslo pomazánkové
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůKokos strouhaný
- 1baleníCukr vanilka
- 200gramůBroskve
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
750 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Svaříme si v hrnci mléko a za stálého míchání do něj vmícháme rýži. Mícháme asi 1 minutu a poté necháme přibližně 10 minut bobtnat.
- 2Broskve necháme nejprve okapat v sítu a pak je nakrájíme na kostičky.
- 3Metlou vymícháme pomazánkové máslo, vejce, kokos, vanilkový cukr na jemnou kaši, pak přidáme rýži a broskve.
- 4Směs vložíme do nákypové formy a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme asi 45 minut.
- 5Před podáváním necháme trochu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.