Nákyp z rebarbory

23 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rebarboru očistíme, umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 0,8 dl horkou vodou a pokrájíme na plátky. Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou na další použití, žloutky vyšleháme s 0,2 dl horké vody a cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem, zamícháme, přisypeme vanilkový cukr, nakonec zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílku.
  • 2
    Skleněnou mísu důkladně vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou, vylijeme půlku připraveného těsta, naskládáme plátky rebarbory a znovu nalijeme těsto. Připravenou zapékací mísu vložíme do mikrovlnné trouby na 8 minut.
  • 3
    Hotový nákyp vytáhneme, 2 minuty ustálíme a porcujeme na mělké talíře, každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.