Nákyp z rebarbory
23 min.
Ingredience
- 200gramůReveň (Rebarbora)
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 40gramůMouka polohrubá
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůCukr moučkový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru očistíme, umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 0,8 dl horkou vodou a pokrájíme na plátky. Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou na další použití, žloutky vyšleháme s 0,2 dl horké vody a cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem, zamícháme, přisypeme vanilkový cukr, nakonec zlehka přimícháme vyšlehaný sníh z bílku.
- 2Skleněnou mísu důkladně vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou, vylijeme půlku připraveného těsta, naskládáme plátky rebarbory a znovu nalijeme těsto. Připravenou zapékací mísu vložíme do mikrovlnné trouby na 8 minut.
- 3Hotový nákyp vytáhneme, 2 minuty ustálíme a porcujeme na mělké talíře, každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.