Nákyp z rýže natural

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neloupanou rýži si předem namočíme asi na 2 až 3 hodiny. Rýži scedíme, nasypeme do hrnce a podlijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a vaříme 40 minut.
  • 2
    Do vychladlé rýže přilijeme sójové mléko, sušené mléko, oříškový sirup a promícháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, žloutky přimícháme k rýži a sníh pomalu vmícháváme do těsta. Ochutíme skořicí a přikápneme citronový sirup. Dobře promícháme.
  • 3
    Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto a pokladame půlkami meruněk. Pečeme při středních teplotách asi 60 minut.
  • 4
    Nákyp podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.