Nákyp z rýže natural
130 min.
Ingredience
- 250gramůRýže neloupaná (Natural)
- 100mililitrůMléko sójové
- 60gramůSirup oříškový
- 50gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 15kusůMeruňky
- 1špetkaSkořice mletá
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSirup citronový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Neloupanou rýži si předem namočíme asi na 2 až 3 hodiny. Rýži scedíme, nasypeme do hrnce a podlijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a vaříme 40 minut.
- 2Do vychladlé rýže přilijeme sójové mléko, sušené mléko, oříškový sirup a promícháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, žloutky přimícháme k rýži a sníh pomalu vmícháváme do těsta. Ochutíme skořicí a přikápneme citronový sirup. Dobře promícháme.
- 3Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto a pokladame půlkami meruněk. Pečeme při středních teplotách asi 60 minut.
- 4Nákyp podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.