Naložené hlávky zelí
60 min.
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
12796 kcal
Bílkoviny
657 g
Tuky
52 g
Sacharidy
2968 g
Vláknina
1276 g
Cukr
1600 g
Postup přípravy
- 1Menší hlávky zelí dobře očistíme, košťály nařízneme (dost hluboko) a hlávky zelí vložíme do keramického soudku.
- 2Postupně jak zelí vkládáme, tak je každou vrstvu osolíme, proložíme očištěným a pokrájeným křenem na kolečka, nakonec zalijeme vodou.
- 3Zelí musí být zatíženo dřevěným křížem a čistým kamenem, který položíme na kříž, vše musí být úplně zalito vodou.
- 4Soudek pečlivě zakryjeme plátnem a necháme stát týden. Pak vodu se solí vyměníme. Tento postup opakujeme několikrát.
- 5Takto naložené zelí používá balkánská kuchyně hlavně při přípravě sarmy (závitků).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.