Naložené hlávky zelí

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
12796 kcal
Bílkoviny
657 g
Tuky
52 g
Sacharidy
2968 g
Vláknina
1276 g
Cukr
1600 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší hlávky zelí dobře očistíme, košťály nařízneme (dost hluboko) a hlávky zelí vložíme do keramického soudku.
  • 2
    Postupně jak zelí vkládáme, tak je každou vrstvu osolíme, proložíme očištěným a pokrájeným křenem na kolečka, nakonec zalijeme vodou.
  • 3
    Zelí musí být zatíženo dřevěným křížem a čistým kamenem, který položíme na kříž, vše musí být úplně zalito vodou.
  • 4
    Soudek pečlivě zakryjeme plátnem a necháme stát týden. Pak vodu se solí vyměníme. Tento postup opakujeme několikrát.
  • 5
    Takto naložené zelí používá balkánská kuchyně hlavně při přípravě sarmy (závitků).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.