Nanukový dort s kandovaným ovocem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 450mililitrůZmrzlina meruňková
    • 250mililitrůZmrzlina čokoládová
    • 250mililitrůZmrzlina třešňová
    • 50gramůTřešně kandované
    • 50gramůMeruňky sušené
    • 2kusyBroskve
    • 40gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychlazenou formu na srnčí hřbet vytřeme meruňkovou zmrzlinou. Do zmrzliny vtlačíme kousky kandovaných třešní a meruněk a vložíme do mrazáku.
  • 2
    Poté nádobu vyjmeme, naplníme čokoládovou zmrzlinou a opět uložíme na 60 minut do mrazáku zmrznout.
  • 3
    Nakonec vložíme do nádoby třešňovou zmrzlinu a navrch dáme opět čokoládovou a meruňkovou zmrzlinu. Takto připravenou zmrzlinu vložíme přes noc do mrazáku a necháme zmrazit.
  • 4
    Broskve necháme okapat a nakrájíme na plátky. Nanukový dort servírujeme na připravené talíře a zdobíme plátky broskví a mátou. Posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.