Nanukový dort s kandovaným ovocem
20 min.
Ingredience
- 450mililitrůZmrzlina meruňková
- 250mililitrůZmrzlina čokoládová
- 250mililitrůZmrzlina třešňová
- 50gramůTřešně kandované
- 50gramůMeruňky sušené
- 2kusyBroskve
- 40gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vychlazenou formu na srnčí hřbet vytřeme meruňkovou zmrzlinou. Do zmrzliny vtlačíme kousky kandovaných třešní a meruněk a vložíme do mrazáku.
- 2Poté nádobu vyjmeme, naplníme čokoládovou zmrzlinou a opět uložíme na 60 minut do mrazáku zmrznout.
- 3Nakonec vložíme do nádoby třešňovou zmrzlinu a navrch dáme opět čokoládovou a meruňkovou zmrzlinu. Takto připravenou zmrzlinu vložíme přes noc do mrazáku a necháme zmrazit.
- 4Broskve necháme okapat a nakrájíme na plátky. Nanukový dort servírujeme na připravené talíře a zdobíme plátky broskví a mátou. Posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.