Napolenata
80 min.
Ingredience
- 90mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 125gramůMozzarella
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 35mililitrůOlej olivový
- 215mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem, vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 3Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 5Korpus potřeme rajským protlakem a úhledně pokryjeme rozpůlenými ančovičkami a ostatními přísadami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.