Narozeninový dort
90 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr moučkový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 1kusPomeranče
- 100gramůMed včelí
- 150gramůMascarpone
- 2kusyCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, omytý citron nastrouháme a polovinu kůry dáme do pěny. Přidáme žloutky, tři lžíce citronové šťávy a prošleháme. Vsypeme mouku, prášek do pečiva, pudink a vymícháme těsto. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta.
- 2Hotové těsto dáme do formy vymazané tukem a vysypané cukrem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 40 minut. Hotový korpus necháme krátce vychladnout a vyklopíme z formy.
- 3Polovinu medu smícháme se zbylou citronovou šťávou a vylisovanou pomerančovou šťávou.
- 4Korpus prořízneme a spodní díl pokapeme šťávou. Mascarpone smícháme se zbytkem medu, zbylou citronovou kůrou a třemi čtvrtinami této směsi potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme horní částí, pokapeme zbylou šťávou a tence potřeme zbylým mascarpone.
- 5Dort poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme dle chuti.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.