Nasolená smažená treska
40 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 250gramůTreska aljašská
- 1kusCibule červená
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
244 mg
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do velké mísy, ve středu uděláme důlek a vlijeme do něj vejce. Přiléváme pomalu mléko a vymícháme hladké těsto, které necháme 10 minut stát.
- 2Nasolenou tresku důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Odstraníme z ní veškerou kůži a kosti a rozmačkáme maso vidličkou.
- 3Rozmačkané rybí maso dáme do mísy s nasekanou cibulí, chilli papričkou a fenyklem. Přidáme směs do těsta a promícháme.
- 4Rozehřejeme ve velké pánvi olej a lžící tvoříme z těsta středně velké placičky. Smažíme po obou stranách. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.