Nasolené citrony
20 min.
Ingredience
- 500gramůSůl
- 8kusůFeferony
- 500gramůCitrony
- 8lžičekChilli koření mleté
- 8lžičekZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté citrony nakrájíme i s kůrou na plátky a zbavíme je jader.
- 2V míse promícháme připravené citrony s nasekanými feferonkami, solí, zázvorem a chilli kořením. Směs vložíme do sklenic a uzavřeme. Necháme stát na prudkém slunci 14 dní, nebo dáme na celý den do trouby na nejmírnější plamen.
- 3Citrony necháme zrát asi 2 měsíce.
- 4Podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.