Nazuk, arménský kynutý moučník
55 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50gramůDroždí
- 100gramůMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaŠafrán
- 30gramůCukr vanilka
- 5kusůVejce slepičí
- 175gramůCukr krupice
- 750gramůMouka polohrubá
- 190gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, med, skořici, šafrán a vanilkový cukr.
- 2Celá vejce utřeme s cukrem a 150 g změklého másla, do směsi přidáme mléko s kvasnicemi a kořením a důkladně promícháme. Potom velmi zvolna po malých částech za stálého míchání postupně přisypáváme mouku. Vypracované těsto zakryjeme ubrouskem a postavíme na 45 minut na teplé místo.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů a vypracujeme z nich placky 2 cm silné. Položíme je na plech s pečícím papírem, zakryjeme ubrouskem a necháme ještě 15 minut kynout. Teprve potom je vložíme do horké trouby a pečeme 20-30 minut.
- 4Upečené nazuky potřeme rozpuštěným máslem a podáváme k čaji a kávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.