Nazuk, arménský kynutý moučník

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, med, skořici, šafrán a vanilkový cukr.
  • 2
    Celá vejce utřeme s cukrem a 150 g změklého másla, do směsi přidáme mléko s kvasnicemi a kořením a důkladně promícháme. Potom velmi zvolna po malých částech za stálého míchání postupně přisypáváme mouku. Vypracované těsto zakryjeme ubrouskem a postavíme na 45 minut na teplé místo.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů a vypracujeme z nich placky 2 cm silné. Položíme je na plech s pečícím papírem, zakryjeme ubrouskem a necháme ještě 15 minut kynout. Teprve potom je vložíme do horké trouby a pečeme 20-30 minut.
  • 4
    Upečené nazuky potřeme rozpuštěným máslem a podáváme k čaji a kávě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.