Nedašovské dalamánky s uzeným
60 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 2,5decilitryVoda pitná
- 50gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůUzené maso vařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s 1,2 dl vody uvaříme vejce natvrdo, Vaříme 10 minut, potom zchladíme a oloupeme.
- 2Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlažnou vodou se lžičkou cukru a kvásek necháme vzejít. K mouce poté přidáme sůl, drcený kmín, těsto dobře propracujeme, zakryjeme čistým plátnem a necháme v teple vykynout (minimálně 30 minut).
- 3Uzené maso pokrájíme na tenké plátky. Těsto na pomoučeném vále (1 lžíce polohrubé mouky) rozdělíme na 10 dílů a každý upravíme na placičku, do které zabalíme vejce, které jsme obalili plátkem slaniny. Těsto s vejcem vytvarujeme do podlouhlého dalamánku. Položíme je na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme při 190°C - 200°C do zlatohněda přibližně 20 - 25 minut. Přibližně 5 minut před koncem pečení potřeme dalamánky kvalitním olejem a posypeme kmínem. Podáváme teplé či vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.