Nedělní bochánky
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 100gramůHrozinky
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceTuk
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme do pěny, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, cukr a v troše vlažného mléka vzešlý kvásek z droždí. Přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Zapracujeme do něj omyté a osušené hrozinky a necháme vykynout na teplém místě.
- 2Z těsta tvarujeme malé kulaté bochánky, urovnáme je na tukem pomaštěný plech a necháme znovu kynout. Před pečením bochánky potřeme vejcem rozšlehaným s medem.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a podáváme pocukrované.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.