Nejlepší bábovka
70 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 350gramůMouka polohrubá
- Na formu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2,5lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na posypání
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2V míse ušleháme do pěny cukr se žloutky a vejcem. Bílky se solí vyšleháme do pevného sněhu.
- 3Ke žloutkové pěně přimícháme rozpuštěné máslo a střídavě mouku a vlažné mléko. Vymícháme hladké těsto, do kterého lehce „zabalíme“ sníh z bílků.
- 4Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 35 – 45 minut.
- 5Bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.