Nejlepší čokoládový dort

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
138 g
Vláknina
6 g
Cukr
108 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem, vymažeme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou.
  • 2
    V kuchyňském robotu smícháme mouku, sůl, sodu, cukr, kakao. Přimícháme rozšlehaná vejce, rozpuštěné máslo, vanilkovou tresť a podmáslí. Šleháme dohladka. Poté přelijeme do mísy a zlehka vmícháme horkou, čerstvě uvařenou instatní kávu. Těsto dost zřídne.
  • 3
    Hotové těsto rozdělíme do dvou forem, povrch uhladíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 35 minut. Zda jsou korpusy upečené, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, jsou korpusy upečené.
  • 4
    Upečené corpusy necháme asi 15 minut zchladnout, poté je vyklopíme z forem a necháme zcela vychladnout.
  • 5
    V mezičase v mixeru ušleháme změklé máslo s kakaem dohladka, poté přilijeme vanilkovou tresť a přisypeme cukr. Po lžících zašleháváme smetanu, až získáme krémovitou konzistenci.
  • 6
    Korpusy podélně rozřízneme, potřeme krémem, opět spojíme a celé korpusy potřeme krémem. Před podáváním necháme dorty vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.