Nejlepší drožďová polévka
40 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyKarotka
- 1kusKedlubna
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusŘedkvička
- 42gramůDroždí
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusTymián čerstvý
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na ozdobu
- 2lžícePažitka
- 100gramůCréme fraiche
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné hranolky a osmažíme na másle, poté vmícháme rozdrobené droždí a necháme lehce osmahnout. Když se droždí rozpustí, vsypeme mouku, chvilku smažíme, poté zašleháme zeleninový vývar, přihodíme jednu snítku čerstvého tymiánu a na mírném plameni vaříme zhruba 15 – 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu, strouhaný muškátový oříšek a sůl.
- 2Jemně pokrájenou pažitku promícháme s crème fraîche a vkládáme lžíci do každého talíře polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.