Nejlepší drožďová polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné hranolky a osmažíme na másle, poté vmícháme rozdrobené droždí a necháme lehce osmahnout. Když se droždí rozpustí, vsypeme mouku, chvilku smažíme, poté zašleháme zeleninový vývar, přihodíme jednu snítku čerstvého tymiánu a na mírném plameni vaříme zhruba 15 – 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu, strouhaný muškátový oříšek a sůl.
  • 2
    Jemně pokrájenou pažitku promícháme s crème fraîche a vkládáme lžíci do každého talíře polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.