Nejlepší dýňový kompot

230 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
2 g
Cukr
103 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče a citrony oloupeme, odstraníme pecičky a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Připravíme si nálev smícháním vody s cukrem, kyselinou citronovou, hřebíčky, skořicí, vanilkovými cukry a nakrájenými citrusy, vše pečlivě promícháme. Do nálevu vložíme nakrájenou dýni a pod fólií necháme 24 hodin louhovat.
  • 3
    Druhý den po menších dávkách vaříme, až dýně zprůhlední. Poté plníme do sklenic a při 85 °C sterilizujeme zhruba 15 – 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.