Nejlepší dýňový kompot
230 min.
Ingredience
- 5kilogramůDýně
- 5litrůVoda pitná
- 35gramůKyselina citronová
- 5kusůHřebíček
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 2kusyPomeranče
- 2kilogramyCukr krupice
- 3kusyCukr vanilka
- 3kusyCitrony
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
2 g
Cukr
103 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče a citrony oloupeme, odstraníme pecičky a nakrájíme na kostičky.
- 2Připravíme si nálev smícháním vody s cukrem, kyselinou citronovou, hřebíčky, skořicí, vanilkovými cukry a nakrájenými citrusy, vše pečlivě promícháme. Do nálevu vložíme nakrájenou dýni a pod fólií necháme 24 hodin louhovat.
- 3Druhý den po menších dávkách vaříme, až dýně zprůhlední. Poté plníme do sklenic a při 85 °C sterilizujeme zhruba 15 – 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.