Nejlepší míša řezy

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
57 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
867 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
  • 2
    V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“.
  • 4
    Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle.
  • 5
    Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.
  • 6
    Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň.
  • 7
    Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl.
  • 8
    Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce.
  • 9
    Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.