Nejlepší míša řezy
45 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 4lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceKakao - prášek
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5lžicCukr krupice
- 2lžíceOlej rostlinný
- Na polevu
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKakao - prášek
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceSolamyl
- Na tvarohovou náplň
- 200gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučka
- 500gramůTvaroh tučný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
57 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
867 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
- 2V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“.
- 4Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle.
- 5Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.
- 6Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň.
- 7Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl.
- 8Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce.
- 9Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.