Nejlepší pečené kuře
130 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyKuře
- 3kusyJablka
- 1kusCibule
- 120gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůKečup
- 3mililitryVoda pitná
- 1baleníBobkový list
- Na naložení
- 180gramůSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1345 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
93 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Před pečením oloupeme cibuli a nakrájíme na měsíčky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Máslo nakrájíme na plátky.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, rozmícháme v ní sůl a přes noc do něj namočíme omyté kuře. Hrnec musí být tak velký, aby bylo kuře celé ponořené ve vodě.
- 3Druhý den kuře opláchneme, vložíme do pekáče, obložíme cibulí, jablky a plátky másla.
- 4Celé kuře přikryjeme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 100 °C. Pečeme zhruba hodinu a půl.
- 5Během pečení kuře podle potřeby ještě podlijeme vodou a přeléváme výpekem. Asi po hodině a půl kuře vyjmeme z trouby a necháme asi půl hodiny odpočívat. Troubu v mezičase předehřejeme na 200 °C. Poté kuře přelijeme kečupem a pečeme asi 10 – 15 minut.
- 6Kuře podáváme bez bobkového listu, s upečenou cibulí a jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.