Nejlepší pudinkáče
130 min.
Ingredience
- Na krém
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2baleníPudink vanilkový
- 5lžicCukr moučkový
- Na potření
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžíceMléko polotučné
- Na těsto
- 0,5mililitrMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 5lžicCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 0,25kusKypřicí prášek do pečiva
- 42gramůDroždí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
54 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem.
- 2V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky. Nechám droždí vykynout.
- 3Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky a přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.
- 4Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, nebo dva válečky spleteme dohromady, klademe na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut.
- 5Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem.
- 6Krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.