Nejlepší skořicoví šneci

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, vlažným máslem, žloutkem, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto vykynout.
  • 4
    Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké obdélníky. Na náplň smícháme cukr se skořicí, rozpustíme máslo.
  • 5
    Na každý plát nasypeme náplň a při rolování spodní stranu hojně potíráme rozpuštěným máslem.
  • 6
    Hotové rolády nakrájíme na silnější kolečka a klademe na plechy. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Necháme ještě asi 10 minut kynout.
  • 7
    Šneky pečeme v předehřáté troubě, až zrůžoví. Po upečení šneky potřeme rozpuštěným máslem a necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.