Nejlepší skořicoví šneci
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krystal
- 4,5lžičkySkořice mletá
- Na potření a posypání
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceCukr krystal
- Na potření po upečení
- Na těsto
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceCukr krupice
- 25gramůDroždí
- 0,25lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem.
- 2V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.
- 3Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, vlažným máslem, žloutkem, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto vykynout.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké obdélníky. Na náplň smícháme cukr se skořicí, rozpustíme máslo.
- 5Na každý plát nasypeme náplň a při rolování spodní stranu hojně potíráme rozpuštěným máslem.
- 6Hotové rolády nakrájíme na silnější kolečka a klademe na plechy. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Necháme ještě asi 10 minut kynout.
- 7Šneky pečeme v předehřáté troubě, až zrůžoví. Po upečení šneky potřeme rozpuštěným máslem a necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.