Nejlepší těsto na svatební koláče
70 min.
Ingredience
- 190gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 8lžicMléko polotučné
- 50gramůDroždí
- 6kostekCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.
- 2Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, změklým máslem, vejci, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Vypracované těsto necháme alespoň hodinu v lednici (nesmí kynout na teple).
- 3Z těsta tvoříme koláčky obvyklým způsobem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.