Nejlepší tvarohová buchta
60 min.
Ingredience
- Na krustu
- Na náplň
- 150gramůCukr třtinový
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 500mililitrůMléko polotučné
- 70gramůHrozinky
- 750gramůTvaroh tučný
- Na těsto
- 450gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr třtinový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- Na vymazání
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem.
- 2V míse promícháme všechny sypké suroviny na těsto. Tvaroh utřeme s cukrem, rozšlehanými vejci, vanilkovým cukrem, na závěr přimícháme rozinky.
- 3Na dno pekáče nasypeme 2 hrnečky sypké směsi, na ni rozložíme tvarohovou náplň, posypeme zbylou sypkou směsí. Povrch poklademe hoblinkami másla, aby se při pečení utvořila krusta.
- 4Buchtu pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, dokud se těsto neodděluje od okrajů a jakmile při zkoušce vpíchnutím špejle se těsto na špejli nelepí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.