Nejlepší tvarohové řezy
55 min.
Ingredience
- 250lžicCukr moučkový
- 6lžicMouka polohrubá
- 2lžíceKakao
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- Čokoládová poleva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- 80mililitrůVoda pitná
- Tvarohová náplň
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 250gramůCukr moučkový
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
19 mg
Cukr
133 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2V misce ušleháme žloutky s moučkovým cukrem, přimícháme horkou vodu, polohrubou mouku, jedlou sodu, kakao, olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a poté ho opatrně zamícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
- 3Upečený korpus necháme vychladnout.
- 4V míse smícháme máslo, tvaroh a moučkový cukr. Hotovou tvarohovou směsí potřeme vychladlý korpus.
- 5Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a poté nalijeme na tvarohovou směs. Hotové řezy vložíme na 30 minut do chladničky a po ztuhnutí čokolády můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.