Nejlepší vepřová pečeně
135 min.
Ingredience
- 500gramůVepřový bok
- 1lžíceSůl
- 0,5lžíceKmín celý
- 7decilitrůVoda pitná
- 500gramůVepřová pečeně
- 200gramůSádlo syrové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1462 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
147 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
197 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové mladé karé (žebírka) a prorostlý bůček s kůží omyjeme a osušíme. Karé bez kosti nakrájíme na větší kusy. Syrové sádlo nakrájíme na kostičky. Z bůčku odřežeme kůži, pokrájíme ji na několik dílů a tučné části, které nakrájíme na kostičky. Ostatní maso nakrájíme na větší kusy jako karé.
- 2V pekáči si vysmažíme kostičky sádla s tučnějšími kousky bůčku a kůží. Na plotně vše vysmažíme dozlatova. Přidáme ostatní pokrájené maso, které jsme osolili a posypali kmínem. Podlijeme vodou a v předehřáté troubě pod poklicí maso dusíme do doby, až se vydusí všechna voda a kůžička je dozlatova upečená. Během pečení maso poléváme šťávou (výpekem), pokud je třeba, můžeme vodu dolít. Pečeme při 220°C přibližně 90-120 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.