Nektarinkový koláč s drobenkou

55 min.

Ingredience

  • drobenka
    • 3lžíceCukr krystal
    • 1špetkaSůl
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 1kusCukr vanilka
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 100gramůJogurt bílý smetanový
    • 50gramůMáslo čerstvé
  • těsto
    • 1,3kilogramyNektarinka
    • 50gramůHrozinky
    • 350gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 100gramůMouka polohrubá
    • 100gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme nektarinky, rozkrojíme je, odstraníme pecky a nakrájíme je na silnější plátky. Omyjeme zlaté hrozinky a necháme okapat.
  • 2
    Připravíme těsto na koláč: do velké mísy dáme 350 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kukuřičného škrobu Maizeny, 1 lžičku citronové šťávy, 0.5 lžičky jedlé sody, 100 g polohrubé mouky a 100 g hladké mouky. Vše důkladně promícháme, přidáme nektarinky s hrozinkami a znovu vše zlehka promícháme. Směs dáme do koláčové kulaté formy přibližně o průměru 22-24 cm.
  • 3
    Připravíme si drobenku: do druhé misky dáme 3 lžíce cukru krystalu, 1 špetku soli, 1 lžičku jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíci citronové kůry, 100 g smetanového jogurtu a 50 g polotuhého rozkrájeného másla. Pomocí prstů máslo zapracujeme, až se utvoří hrudky. Drobenku rozprostřeme po celém koláči.
  • 4
    Koláč pečeme v předehřáté troubě na 220°C dozlatova přibližně 25 minut.
  • 5
    Koláč podáváme teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.